Babiččin nadýchaný perník

01.02.2018

Pomalu se blíží víkend, tak přidávám tip na super měkký perník, který vás zaručeně nezklame. Je opravdu lehoučký, což se bude hodit, protože plech plný dlouho nevydrží. Takže můžete začít míchat hned druhou várku. Je z knížky receptů, kterou jsem kdysi dostala od své babičky a ve které je spousta tradičních kuchařských pokladů.... Tohle je jeden z nich. Snad vám bude chutnat.

Ingredience

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 prášek do perníku
  • 300 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce marmelády
  • 1/2 l vlažného mléka
  • 2 dl oleje
  • 1 lžička skořice


Na polevu:

  • 3 vrchovaté lžíce marmelády
  • 50 ml mléka
  • 100 g čokolády na vaření
  • sekané ořechy, kokos nebo zdobení na posypání


  1. Všechny suroviny na těsto vymícháme do hladka.
  2. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 35 minut.
  4. Hotový perník potřeme marmeládou. Ráda to dělám, když je ještě vlažný, protože se marmeláda lépe roztírá.
  5. Nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili z čokolády a mléka.
  6. Posypeme nasekanými oříšky, kokosem nebo nějakým zdobením. Necháme vychladnout a můžeme stavět na čaj nebo na kávu.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.