Mrkvovo-celerová pomazánka

30.01.2018

Když domácí chleba, tak taky něco na něj. Tuhle pomazánku u nás můžete vídat hlavně u příležitosti oslav, kde zdobí nejeden chlebíček. Je ale ideální i k svačinám nebo snídaním ve všední dny a věřte, že celer v ní lze jen těžko odhalit. Nemusím podotýkat, že tohle moji superhrdinové nejedí, protože z toho až přespříliš kouká zelenina. Nicméně všechny holky co znám, ji mají rády...

Ingredience


  • 2 velké mrkve
  • 1/4 celeru
  • 1 oloupané jablko
  • 2 lžíce tvarohu
  • 2 lžíce kysané smetany nebo jogurtu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl, pepř
  1. Mrkve, celer i jablko nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Zakapeme citronovou šťávou.
  3. Přidáme tvaroh a smetanu (můžeme klidně použít i Lučinu nebo žervé).
  4. Dochutíme solí a pepřem.

Žádná věda a spousta vitamínů. S vajíčkem na tvrdo, které k tomu mám na vrch nejraději, nemusíte mít obavu ani o přísun bílkovin.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.