Mrkvovo-celerová pomazánka
30.01.2018
Když domácí chleba, tak taky něco na něj. Tuhle pomazánku u nás můžete vídat hlavně u příležitosti oslav, kde zdobí nejeden chlebíček. Je ale ideální i k svačinám nebo snídaním ve všední dny a věřte, že celer v ní lze jen těžko odhalit. Nemusím podotýkat, že tohle moji superhrdinové nejedí, protože z toho až přespříliš kouká zelenina. Nicméně všechny holky co znám, ji mají rády...
Ingredience
- 2 velké mrkve
- 1/4 celeru
- 1 oloupané jablko
- 2 lžíce tvarohu
- 2 lžíce kysané smetany nebo jogurtu
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl, pepř
- Mrkve, celer i jablko nastrouháme na jemném struhadle.
- Zakapeme citronovou šťávou.
- Přidáme tvaroh a smetanu (můžeme klidně použít i Lučinu nebo žervé).
- Dochutíme solí a pepřem.
Žádná věda a spousta vitamínů. S vajíčkem na tvrdo, které k tomu mám na vrch nejraději, nemusíte mít obavu ani o přísun bílkovin.